Paprika Chili 25 Szemes Scotch Bonnet
1.290 Ft
Menny.:
CSOMAG

Paprika Chili 25 Szemes Scotch Bonnet

Elérhetőség: Raktáron, szállítás azonnal
Cikkszám: 1330000080
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2025. április 24.
250.000 Scoville erősségű. A skót bonnet 20-30g-os termése a Habanero fajtához hasonló, de édesebb nála és húsa is vastagabb.
1.290 Ft
Menny.:
CSOMAG

Leírás

A Scotch Bonnet Red a klasszikus Scotch Bonnet törzse, amely termésben gazdag és nagy, korán érő termést hoz.

A „scotch bonnet” név a chili paprika formájára utal, amely szélesebb, mint a hosszabb, és mély barázdákkal rendelkezik. A skót motorháztető a világ egyik legforróbb chilije, és a habanero chili karibi megfelelője. Sőt, kivételesen trópusi-gyümölcsös ízével is kitűnik, és gazdag, sokoldalú ízvilágot fejleszt ki. Sajnos ez a különleges íz gyakran elveszik, amikor a paprika felmelegszik vagy kiszárad. Ez a chili sok napsütést és meleget igényel, ezért itt nem éri el azokat az arányokat, mint őshonos karibi szigetein, ahol a helyi konyha elengedhetetlen összetevője, számos ételhez használják, beleértve a mangó- vagy a papaya salsát. , grillezett sertés vagy hal. Mivel a gyümölcsök nagyon vékony külső falúak, különösen alkalmasak a szárításra.

Gondozáas: A csírázási hőmérséklet 22°C és 28°C között van (csírázási idő: 12-21 nap); ezért üvegház és fűtőszőnyeg használata javasolt. A növényeknek friss, jól trágyázott, vízáteresztő talajra van szükségük, nem tűrik a bevizesedést. Napos, védett helyre kell helyezni, ahol legalább 6 óra napfény – lehetőleg több. Mivel a növényeknek különösen hosszú az érési ideje, érdemes cserépben termeszteni őket, így a napközbeni hőmérséklet 12°C alá süllyedésekor könnyen be lehet vinni a növényeket, így minden gyümölcs beérik. Ahhoz, hogy a növényt télen is megőrizze, betakarítás után vágja vissza 20 cm-rel, és tegye világos helyre, ahol legalább 15°C hőmérsékletű.

Típus: Capsicum chinense
Fűszerszint 10
Scoville 100 000 – 350 000 SHU
Optimális csírázási hőmérséklet 22 – 28 °C
Vetés jan-ápr
Fehér virágok (május-augusztus)
Növekedési szokása Bokros, 60-120 cm magas
Érés világoszöldtől vörösig
Gyümölcs megjelenése Kerek, ráncos, fényes felület, kb. 5 x 4 cm
Érlelési idő 90 nap

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!